به گزارش خبرگزاری مهر بررسی میانگین تغییرات ساعتی غلظت ذرات معلق کمتر از۱۰ و ۲/۵ میکرون اندازهگیری شده در ایستگاههای سنجش آلودگی هوای تهران بر تأثیر مستقیم میزان پایداری و ناپایداری شرایط جوی در چگونگی روند توزیع و تجمع آلایندهها در سطح شهر دلالت میکند.
مریم نادری مدیر واحد پایش و پیش بینی شرکت کنترل کیفیت هوا درباره کیفیت هوای تهران در هفته گذشته گفت: اوایل هفته استقرار جوی آرام و پایدار در منطقه موجب تجمع آلایندهها در تهران شد و به دلیل شرایط نامساعد کیفی، هوایی غبارآلود را در پایتخت تجربه کردیم. این شرایط پایدار از روز دوشنبه به دلیل گذر موجی ناپایدار و کم دامنه از نوار شمالی کشور مختل شد و وزش باد از جهت غرب پراکندگی ذرات معلق و بهبود نسبی کیفیت هوا را در پی داشت.
او افزود: کیفیت هوای تهران از شبانگاه سهشنبه تحت تاثیر سامانه بارشی قرار گرفت که از سمت شمال غرب کشور دامنههای جنوبی البرز را تحت تأثیر قرار داد و منجر به بارش باران و وزش باد شدید در این مناطق شد و پس از آن از روز چهارشنبه بارش باران و کاهش نسبی دمای هوا در تهران موجب کاهش چشمگیر ذرات معلق و کاهش شاخص کیفیت هوا شد. هر چند که در همین روز افزایش رطوبت نسبی به همراه مه در منطقه، کاهش عمق میدان دید را سبب شد و این کاهش در برخی ساعات به ۵ کیلومتر هم رسیده بود.
به گفته مدیر واحد پایش و پیش بینی شرکت کنترل کیفیت هوا، به دلیل کاهش محسوس دما و شرایط ناپایداری جوی موجود در منطقه، سرعت باد در تهران در روز جمعه سرعت قابل توجهی یافته و وزش باد غالب از نواحی غربی بر کیفیت هوای تهران تاثیر چشمگیری گذاشته است. حداکثر سرعت بادی که جمعه در تهران می وزید، حدود ۷ تا ۱۲متر بر ثانیه اعلام شده است.
اطلاعات غلظت آلایندهها بر اساس داده ایستگاههای شرکت کنترل کیفیت هوا و اطلاعات هواشناسی اندازهگیری شده در ایستگاه مهرآباد از پایگاه اطلاعات دانشگاه وایومینگ تهیه شده است.
نظر شما